Indretning vs. julestemning

FotorCreated

Jeg forsøger at jule røven ud af graviditetsbukserne i disse dage. Mere eller mindre succesfuldt. Jeg har forsøgt mig med alskens slags gør-det-selv pynt og hjemmelavede flettehjerter i lidt for meget pastel (som dog vandt mig et gavekort til Søstrene Grene på Instagram – yay!), men jeg kan mærke, det ikke gør det helt for mig. Min hjerne er en enorm sucker for struktur og overensstemmelser i stil og farvevalg, og det er svært at få gammeldags kravlenisser til at passe til højglanskøkken og dip-dyed messinglamper. Det har imidlertid resulteret i enkle (men stadig fine) perleplade-snefnug, origamihjerter og geometriske snemænd. Det er alt sammen fint og ufatteligt pænt (og mest af alt hyggeligt at fremstille), men julestemningen i stuen røg altså først for alvor i vejret, da Marius slæbte hjemmegjort juledekoration med hjem fra børnehaven med et ordentligt skud gran, rød stearin og julekugler som pynt. Det samme gjorde sig gældende, da min mor kom forbi med en mastodont af et kalenderlys omgivet af gran, kristtorn, troldegren og kogler. Uanset hvor meget jeg prøver at tricke min hjerne til at føle ‘jul’ ved synet af hvide juletræer i keramik, slår det først igennem, når jeg ser rød, grøn, guld, gran, glimmer og guirlander. Og det behøver vel ikke nødvendigvis at være grimt. Det kan vel forenes. Jeg er jo først ved at starte min julepyntskollektion nu i den spæde start af mine tyvere, så jeg har alligevel en del tid endnu til at tilpasse og justere. Men der skal altså mere jul og mindre indretning ind over min december. I hvert fald mere jul.

I øvrigt tak for alle jeres søde beskeder omkring vores lillebror in-the-making. Det gør mig umådeligt varm om hjertet, når I tager jer tid til at snakke, dele, kommentere og sågar komme med jeres egne historier til mig. Også selvom jeg ikke kan bade jer i adventsgaver og pakkekalendre, omend jeg gerne ville rulle jer allesammen i kunstigt sne og drysse jer med glimmer! Ellers vil jeg godt tippe om en alternativ julekalender hos De Normale, hvor der kommer en lille bid af deres kærlighedshistorie hver dag. Det er da til at blive i julestemning og glad i låget over! Hvilket minder mig om den dér historie om, hvordan Mikkel og jeg slog hovederne sammen for snart to år siden, som jeg har lovet jer i snart noget tid. Den kommer nok en af dagene, når jeg kan få den jongleret ind imellem jordemoderbesøg, juleindkøb, godnatlæsning og konfektspisning.

 

4 kommentarer

  1. Hvor er du sød – tak :) og glæder mig til jeres historie!
    Apropos jul.. har det på samme måde! Selvom det andet er mægtigt fint så gør et sort juletræ bare ikke noget særligt for min indre nisse..

    • Ditte K

      Selv tak! :-) Lige præcis! Vi har netop inviteret verdens mindste men ÆGTE juletræ indenfor. Det er så hyggeligt!

  2. Ej, hvor er jeg glad for, at du lige nævnte “julekalenderen” ovre hos De Normale. Det var da verdens bedste idé. Jeg glæder mig til også at læse jeres historie :-) Glædelig jul, Ditte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *