Larmende folk og lidt om juleønsker

Jeg havde egentlig tænkt mig at bringe dette indlæg igår aftes, men af og til kommer kvalmen i vejen. Og overboere. De er næsten lige flyttet ind, men de skændes som nogen, der burde bo langt fra hinanden. Vores lejlighedsbygning er ellers ikke urimeligt lydt, men her nedenunder kan vi alligevel høre, hvad de skændes om (blandt andet hvorvidt bacon skal koge eller ej). Pisse irriterende klokken 23 (i hvert fald for os med børn…), at der smækkes med døre og stormes op og ned ad trapperne i opgangen. Grow a pair! Jeg glæder mig helt sygeligt til en dag at komme ud af lejligheder og ind i mit eget hus. Med græs omkring og langt til larmende folk.

Nå. Der var noget med den konkurrence dér. Alle bud var overraskende kreative og kvalificerede, men jeg kunne jo som bekendt kun vælge ét. Efter længere tids overvejelse faldt valget på Louises forslag “Frej”, hvor “Freja” evt. kunne bruges til pigemodellen og fremtidige modeller kunne ligeså opkaldes efter nordisk mytologi. Dét syntes jeg, var en vildt fin idé, som ikke kom for langt væk fra deres oprindelige navne og dog bidrog med noget nyt. Det var komitéen dog ikke enige i, så legen stopper allerede her. Man kan åbenbart ikke vinde hver gang. Men nu skal der ikke gå bitterhed i den, så I kan jo gå ind og se semifinalisterne her og give en stemme med på bedste bud. Som selvfølgelig burde have været Frej. Jeg har endda foreslået det som potentielt lillebrornavn til Mikkel. Han deler ikke min begejstring.

Nu til det sjove: Julegaveønsker!

Juleønsker

Sjovt for mig, i hvert fald. Jeg ved, en del af jer ikke er tilhængere af de her collager, men jeg elsker dem lidt. Det minder mig om mine første tider med knitrende og glansfyldte modemagasiner, hvor jeg i mine spæde teenageår drømte mig til at være en slags redaktør, som kunne sidde og surfe beklædningsgenstande hele dagen og collage-forene dem i smuk samhørighed. Det kan jeg så få lov at lege en lille bitte smule med herinde, og jeg hygger mig med det! Mine ønsker bliver mere praktiske og mor-agtige hvert år, men det behøver ikke kun at være skidt.

1: Okay, første bud er faktisk ret barnligt. Et gør-det-selv-banner fra Omm Design, hvor man kan strikke alskens ord sammen og hænge dem til pynt på væggen. Nok mest på børneværelset i virkeligheden. Men jeg elsker dem!

2: Der kan vælges mellem to ting til vinter: Se fashionable ud eller hold varmen. Netop vintersæsonen gør mig ganske komfortorienteret. Jeg. Hader. At. Fryse. Jeg har en idé om, at denne zigzag-quiltede sag fra Monki kan holde mig varm. Omend den ikke er mode-uge-material, så er den ganske simpel og pæn (og måske rummelig nok til maven lidt tid endnu).

3: Old news, men stadig smuk. “Agnes” vase fra Normann Copenhagen. Jeg har lige et sted, den kunne stå. Flere steder, faktisk.

4: En elkedel. Denne er fra Alessi, men nok i den tunge ende af hvad der er acceptabelt at spendere på en dims, der varmer vand. Vi har en, der virker. Den larmer bare (!), er langsom og mega-uhandy.

5: Kjolen fra Libertine-Libertine. Jeg regner med, maveprojektet kan skrues deri lidt tid endnu. Please.

6: Nej, jeg kommer ikke til at købe designersengetøj på SU. Hvis nogensinde. Men det her fra Hay er så fint. Jeg har lidt et forhold til sengetøj, som mange kvinder har til sko (hvilket jeg også har…). Jeg elsker det! Jeg har også en (mere eller mindre) eksisterende økonomisk fornuft. Så meget, at jeg for nogle år siden skiftede dyner og puder ud til Ikeas varianter med svenske mål, så jeg kunne nøjes med at købe mig semifattig i deres sengetøj. Ganske kort efter ændrede de målene til danske. Så nu er mine dyner for brede til alt almindeligt. Enten skal jeg leve med mit nuværende sengetøj eller køre det hele på mosen og starte forfra. Nej, det er ikke en mulighed at leve med for store dyner i for småt hylster. Det giver tykke pøller af fluff i siderne. Omvendt er ligeså dårligt, med en dyne der skøjter rundt i for stort betræk. The struggle is real.

7: Jeg har været glad for Muuto lige siden dengang, jeg fandt ud af, de eksisterede. Bordet her er ingen undtagelse. Og et nyt sengebord har aldrig været i vejen for nogen. Jeg ønsker mig i øvrigt ikke så dyre gaver til jul i virkeligheden. Jeg drømmer bare lidt.

8: Når jeg igen kan tillade mig at indtage et glas vin, må det godt gøres pænt. “Bedårende” er Ikeas bedste bud, og det er ret godt!

9: Den røvkedelige rosin i pølseenden: Støvsugeren. Vi trænger til en opdatering på området. Den vi lige nu besidder, har efterhånden sugeevne som en kost. Den nye af slagsen skal kunne suge alt fra tabt spaghetti til nullermænd på størrelse med knytnæver – og det gerne lydløst!

 

6 kommentarer

 1. Sara

  Har du overvejet at gøre dine nye overboer opmærksomme på problemet? Hvis du ikke kan lide at tage den face to face kan du jo lægge en seddel i deres postkasse.
  Alle par er jo forskellige og nogen skændes mere end andre – min kæreste og jeg skændes nok også mere end de fleste, fordi vi begge har meget “fyldige” personligheder. ;)
  Tænker bare at det jo kan være de ikke tænker over om der er lydt eller ej, hvis de eks. har været vant til at bo et virkelig godt isoleret sted eller i hus f.eks., og der kan en lille “reminder” måske få dem til at skrue lidt ned for det. Jeg ville i hvert fald synes det var pinligt hvis mine naboer kom ind og fortalte at de kunne høre alt man skændtes om! :)

  Ps. Du er ikke den eneste med en sengetøjs-fetisch – jeg elsker nyt sengetøj! :) Og hvor er den støvsuger bare fin, lidt mere smart og fancy end mit blå monster fra Miele. ;)

  • Ditte K

   Ja! Jeg har overvejet det mange gange. Har spurgt min kæreste, om man ikke kunne lægge et visitkort til en parterapeut i deres postkasse ;-) Selvfølgelig er der forskel på folk, og jeg har heller ikke problemer med, at folk tager et skænderi i ny og næ og lige får renset luften. Det her lyder bare som teenagedrama (de er nok omkring 19-20 år), smækken med døre, løben rundt i opgangen – og det fuldstændig uden hensyn til de resterende fem lejligheder. Og så er det hver dag! Måske man kunne give dem en kærlig påmindelse ved lejlighed.

   Og den støvsuger er faktisk ret fin! Vi har et mørkegrønt Miele-monster, så jeg forstår dig ;-)

   • Sara

    Hver dag lyder også ret voldsomt! Jeg tror at jeg ville smide en seddel i postkassen/brevsprækken og spørge pænt om de ikke godt vil tage hensyn til dem der bor omkring dem. Det kan vel ikke skade, og så har man da gjort forsøget! :)

 2. Laura

  Jeg har præcis det samme vinterproblem som dig! Derfor vil jeg lige høre, om du har et link til jakken – kan nemlig ikke finde den på monkis hjemmeside :-)

  • Ditte K

   Hej Laura. Jeg gad stadigvæk godt selv have jakken – fik desværre aldrig fingre i den – men det er et indlæg fra julen sidste år, så jeg tvivler på, den er til at finde nogen vegne :-(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *