Ting, mødre kan

Jeg har en (lidt generaliserende) forestilling om, hvad en mor er for noget, og i særdeleshed hvad hun kan af ting og tricks. Det skyldes givetvis mit eget pragteksemplar af en mor, som evner alt fra mean multitasking over fem kødgryder til at snedkerere sig en bordplade fra bunden. En kombination af at have været alene med to børn og en gedigen portion stædighed har gjort, at hun kan (godt og vel) alting selv. Forleden spurgte jeg hende, hvornår jeg selv fik den dér mor-feel, og hvordan jeg nogensinde skulle blive den, som mine unger ringer hjem til for at høre, hvor lang tid en oksesteg skal have. Hun forsikrede mig om, at det kommer med tiden… Jeg har stædigheden på plads og fikser de fleste ting herhjemme selv, men jeg kan altså ikke bare smække en gang boller i karry sammen på gefühlen. Well. Hermed præsenteres en liste af ting, jeg forestiller mig, alle de dér garvede mødre kan.

En mor…

Ved, hvor alting er, og intet er for alvor væk, før hun ikke kan finde det.
Der er jeg faktisk godt med. Jeg har et ufrivilligt, forkromet overblik over alles ting i husstanden og ved, hvor de sidst blev set. Undtagen min telefon og nøgler, der lever deres eget liv.

Kan time fire forskellige gryder og to stege i ovnen, så hele måltidet er færdigt på samme tid.
Det skal jeg øve mig på. Virkelig.

Kan strikke og/eller sy. Ikke nødvendigvis noget hun dyrker, men hun ved, hvordan man slår et par masker op, og hvordan en symaskine trådes.
Jeg kan kun det allermest fornødne på det område. Altså det, jeg lærte i 4. klasse, da jeg tog mit symaskinekørekort og syede et blomstret forklæde til min mor (selv tak), som hun stadig bruger! Strikke har jeg heller ikke gjort siden, men den slags kan man jo lære. Så det gjorde jeg igår (tak, Youtube), og jeg er således igang med et lidt tvivlsomt halstørklæde på et par blyanter. Ja ja, Rom blev ikke bygget på en dag.

Ved, hvor meget mad, der skal laves til selskaber af forskellig størrelse.
Jeg er stadig udfordret på at beregne pasta til os herhjemme, men jeg har dog forbedret mig væsentligt.

Har en uendelig liste med life-hacks i forhold til rengøring og tøjvask.
Eddike, eddike, eddike. Så langt er jeg med. Men hun kan altid lige et eller andet med noget kartoffelmel, lidt salt og en klat tandpasta. But, how?

Kan beherske sig, når hun skal dosere sulfo.
Der halter jeg stadigvæk en anelse bagefter. Jeg føler bare ikke, at en ærte-size sæbeklat kan gøre det.

Kan bikse en tre-retters menu sammen af “det, der lige var i køleskabet”.
Jeg har da en agurk, en klat syltetøj og en smule mælk, men det er som om, det ikke munder ud i noget lækkert.

Har styr på de uskrevne regler om, hvad der sig hør og bør.
Jeg er med på, at man siger tak for mad, ikke ifører sig hvidt (eller sort) til et bryllup og undlader at spørge om en kvindes alder (eller vægt). Men det er stadig meget trygt at kunne kontakte livlinen, hvis man er i tvivl om et gavekøb til sølvbryllup eller passende dresscode til en given lejlighed.

266053073_23726e897f64

Hvis du har noget at tilføje listen, så delagtiggør mig endelig herunder! Og hvis du selv er én af de garvede typer, så del lige lidt ud af visdommen. Ellers ringer jeg bare til min mor.

Edit: Der var lidt teknisk gejl med dette indlæg, så hvis jeres kommentarer mangler, er det ikke fordi, jeg er sur eller træt af jer, men de er altså røget med i svinget.

 

6 kommentarer

 1. Min mor er nok lidt atypisk på en del punkter, da hun ikke liiiige er den husmoderlige type ;) Men det der med rengøring har hun tjek på! Og ved altid lige hvad der får hvad væk. Tvivler på jeg selv når dertil… Tilgengæld vil jeg altid være behjælpelig når mine svigerdøtre skal shoppe. Det med stegen må de nok ringe til deres far om…

  • Ditte K

   Min mor er faktisk ikke særlig husmoderlig heller. Hun hader (og har altid hadet) at lave mad, men er sindssygt god til det! Jeg er kun nået dertil, hvor jeg hader det… Åh Gud, jeg havde slet ikke overvejet shopping med svigerdøtre, den er jeg så meget med på!

  • Ditte K

   Jeg har netop svaret – Beklager den sene udmelding, men jeg kan åbenbart ikke være i god tid med noget :-D Vi ses!

 2. Henriette

  Jeg er ikke det der minder om huslig så jeg fik “Den store flytte-hjemmefra bog”. Se den er praktisk, letlæselig og en livsredder. Jeg havde skisme aldrig gættet, hvor effektiv skummet fra opvaskemiddel er overfor ALT!
  Ydermere så foreslår jeg at den nye generation af voksne, sætter os for at udrydde måle enheder som “en slat, en smule, som det passer og indtil du er tilfreds”, som mødre ynder at bruge i opskrifter!

  • Ditte K

   Hahaha, hvor genialt! Den må jeg vist hellere få fat i. Det er ikke længe siden, jeg havde min mor i røret ang. noget stuvet spinat (som jeg i øvrigt laver på gefühlen hver gang nu) for at høre, hvor meget smør der skulle i. Til det svarer hun “hmm, jamen, bare sådan som du synes”. Jeg ved ikke, hvor meget jeg synes :-D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *