Dygtige damer (og deres blogs) #1

Jeg har sådan lidt blandede følelser i forhold til mine yndlingsblogs. Mest fordi de enten er så vanvittigt velskrevede, usigeligt underholdende eller begge, at det får min egen til at ligne et eksemplar af en Søren og Mette-bog. Værst er det dog, når jeg læser noget genialt, som akut giver mig lyst til at slå hovedet ind i ting, fordi jeg ikke kom op med den idé først. Men udover de mindreværdskomplekser dette måtte forårsage, så elsker jeg en god blog. Det kan være en smuk kontrast til de til tider trivielle magasiner, fordi man her bliver budt indenfor på en omgang personlighed i form af hverdag, lykke, sorg, drama (gotta love the drama), debatter og vigtigst af alt: Humor.

Jeg følger en del, men fælles for mine favoritter er sproget, humoren og ærligheden. Jeg læser oftest blogs på Bloglovin’-app’en på min iPhone, fordi det efterhånden er en halvårlig begivenhed, at jeg finder tid til at hive computeren frem. Der er imidlertid sket det, at jeg mere eller mindre ubevidst har skåret gevaldigt ned på de indlæg, jeg får læst, hos dem fra Bloggers Delight. De skal kunne noget fængende med overskriften eller de første par linjer, fordi det koster mig et helt ekstra klik at læse resten. Det kan muligvis synes latterligt, men det spolerer ligesom min tommelfingers swipe-flow, når jeg skal fumle frem og tilbage med ‘Læs mere på bloggen’-linket. Dovent, I know, men der ryger altså et par Asos-collager og produkttests på den konto.

Anywho, jeg vil godt lige løbe nogle af de damer igennem, jeg nyder særligt meget at læse med hos. De kommer nok dalrende over flere indlæg, fordi der er en del, jeg ret godt kan li’, men hermed præsenteres første runde. De fleste kender I med garanti, andre har I måske aldrig været bekendt med… Før nu!

 

Blogsbjerg: Sjældent går jeg decideret igang med at grave tilbage gennem gamle indlæg blot for at læse dem igen. Og igen. Det gør jeg med Lindas. Hun kunne skrive om natsværmeres parringsritualer, og jeg ville stadig sluge det med jumbo-sugerør. Det er sjovt, det er rammende og det er åndssvagt velskrevet. Og selvom vi lever helt forskellige liv, kan hun altid noget med at fortælle ting, jeg føler, jeg kan relatere til. Det her er fantastisk, og jeg tror, det er det blogindlæg, jeg har læst flest gange af alle. At jeg selv netop var flyttet ud af min højgravide krop, da jeg læste det første gang, gjorde det kun bedre.

Sneglcille: Den dame der i øvrigt er skyld i, at jeg kender til ovenstående blog. Sneglcille kan næppe være big news for nogen, for hun har drevet en mean blog i mange år, og jeg er helt forvirret over, at hun ikke er nomineret til den her. Jeg mener… Det er hende med eventyret midt i virkeligheden, som, efter flere år hver for sig, atter genforenet med sin kæreste nu har tilføjet et bedårende barn mere til samlingen. Og nåhja, så skal de giftes lige om lidt.

Sofie Ude: Okay, I må godt lige notere jer hende her. Pæn, lyshåret dame (må man godt kalde nogen det?), som for ganske få dage siden har født sit første barn. Hendes blog er så ny, at hendes Bloglovin’ pt. rummer 23 følgere. Det tal eksploderer lige rundt om hjørnet, kan jeg allerede fornemme. Det er sjældent – som i nærmest aldrig – at jeg griner sådan rigtigt (med lyd) af noget, jeg læser. Det har jeg allerede gjort tre eller fire gange her, og hun er derfor røget direkte ind på min topliste. Go, go, go! I kan stadig nå at være med fra start.

Miriams Blok: Åh, Miriam. Kattedame, skodame, elite-sprognørd-og-kommasætter (just my type), og som ingen andre i det store blogland. Hun er så meget sig selv, at jeg får lyst til at være det også. Hun skriver i øvrigt alle de indlæg, jeg godt gad at have udtænkt først. Jeg er vild med Frank, hemmeligheder, Bridget, det her og alle de andre.

Blondinemor: Henriette er ligefrem på den gode måde. Der er Villum, der er Laurits, der er kaos og kærlighed. Der er mange ting, jeg kan relatere til som mor til to drenge. Ydermere er der humor, selvironi og ærlighed, og det er tre ting, der gør sig godt sammen. Det er indlæg som det her, jeg mener. Hverdagens cirkus, når man febrilsk forsøger at pakke børn i flertal sammen uden at tabe hovedet undervejs. Præcis som jeg forudser mine morgener, når jeg engang får viklet mig ud af barslens bløde favntag.

Twinpeaks: Ja, ord kunne næsten virke overflødige. Mette Marie besidder evner til at forfatte på en måde, som sjældent er set før, og jeg tror ikke, hun er i stand til at producere et kedeligt indlæg. Der er alt fra tvillinger, glamour og rejser til skumfiduser, mode og hverdagsleverpostej. Og så kan jeg i øvrigt takke hende for, at langt de fleste af jer derude overhovedet ved, jeg findes. Hun gjorde nemlig opmærksom på min eksistens lige her, og det er jeg stadig svært taknemmelig for.

Moderskaberier: En hel blog i GIF-form, som er hysterisk morsom og rammende. En slags 9gag for mødre, og det er i sandhed en genistreg. 

Som altid er kommentarfeltet åbent for forslag og anbefalinger, hvis I føler for at dele. Og feel endelig free til at give den hele armen med selvpromovering, hvis I er den til slags!

Afslutningsvis får I her foræret et billede af blogger-planten over dem alle. Mest af alt fordi det ikke alene lykkedes for mig at holde den i live i mere end en uge, men fandeme også at få den til at fremstille små, nye blade. Det kunne være her, I bedyrer, at det er jordens nemmeste plante at holde liv i, men jeg er fuldstændigt ligeglad. Den lever!

10 kommentarer

 1. Stine

  Flere af dem du nævner er også på min blog loving. Og resten må jeg da lige prøve. Moderskaberier er fantastisk. Den kræver så lidt at forholde sig til og den er altid morsom.

  Andre blog hvor jeg stort set altid læser indlæggene er:
  Farudenfilter- han blogger ikke så ofte som da han var arbejdsløs, men han bander som en sømand og giver er forfriskende perspektiv til mommy-blog.

  Mortilto er jeg også blevet fan af. Hun skriver mange indlæg og ikke alle er fantastiske, men føler aldrig jeg spilder tiden.

  Banditterne- er skrevet af to veninder som kender hinanden fra mødregruppen. Det et ikke de mest velskrevne blog, men den er helt utrolig ærlig. (Og så er det nok også lidt fordi jeg mødte den ene på fødegangen of også har haft hilst på den anden da hun stadig var gravid ).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *