Bare balder og dårlig reklame

Alt indeni mig skriger lidt imod overhovedet at omtale dette firma. Men det ser jeg mig nødsaget til. Jeg har aldrig rørt produkter fra Cult. Ikke fordi jeg har haft noget imod firmaet som sådan, men fordi Cultshakers smager af lunkent rævepis og energidrik aldrig har sagt mig noget. Måske er det blevet til en Mokaï eller to. But no more! Jeg er harm, vred og samtidig lige dele underholdt af og forarget over niveauet af idioti.

Jeg hentyder naturligvis til den opsigtsvækkende numse-reklame, de har klistret på samtlige busskure landet over, hvor en yderst velformet, rund røv pryder plakaten med overskriften ‘Jaloux?’. Og det er normalt ikke en term, der bliver brugt i forbindelse med (semi-)døde ting. Jalousi er et begreb, der bruges om følelser, som oftest opstår i samspil mellem to (eller flere) mennesker. Ikke deres røv. ‘Misundelig?’ ville måske klinge dårligere, være tvunget ned i mindre skriftstørrelse og ikke stikke helt så meget til folk, som ‘jaloux’ gør. Det er et ord med lidt mere slagkraft, jeg ved det godt. Men det gør det bestemt ikke mindre dumt at benytte sig af ordet i denne sammenhæng. Hele budskabet ved dette er så umådeligt lavt og virker enormt desperat på mig. Hell, de får en masse omtale, men for mit vedkommende bevirker det udelukkende, at jeg går en stor bue udenom deres produkter. Forstå mig ret, jeg elsker reklamer. Reklamer, som er gennemtænkt, som har det lille ekstra og som rammer plet hos mennesker. Gerne med viden og humor kombineret. Reklamer som både er geniale og fascinerende. Jeg ved godt, det er et usigeligt ligegyldigt produkt, at skulle lave en revolutionær reklame omkring, men man kunne da i det mindste have givet det et skud.

Lad mig lige slå fast at kvinder, der gør det til en livsstil at leve af proteinshakes stræbende efter sixpacks og store guns, endelig skal klø på. Jeg forstår mig ikke på det og slet ikke på værdisættet, som tager udgangspunkt i udseendet (forklædt med ordene ‘velvære’ og ‘sundhed’), men folk skal gøre, som de vil. Jeg vil bare ikke have proppet ned i halsen, at man kun kan se godt ud, hvis det er sådan, man vælger at leve. Niks. Det er hverken fordi, jeg føler mig truffet, eller fordi jeg er ked af min krop. Det er fordi, de fandeme tillader sig i fuld offentlighed at antyde, at kvinder med større/mindre/fladere numser end viste, har noget at arbejde på. Pardon my french, men hvad helvede bilder de sig ind?

Meget apropos debatten om skønhedsidealerne Matas’ magasin SKØN førte med sig, og som blev taget under kærlig behandling her, hvad er det så egentlig for ting, vi tillader at blive slynget ud i æteren, hvor vaklende 12-13-årige piger færdes? Er det virkelig de værdier i samfundet, der vejer tungest? Er det det, vi vil videregive usikre teenagere, som endnu ikke ved, hvilket ben de skal stå på? Er vi blevet SÅ uintelligente? Jeg håber det ikke.

Så kære Cult, jeg kan kun tale for mig selv. Men jeg kommer aldrig til at smage jeres fitnessvand. Jeg kunne godt tænke mig at have en numse magen til den på billedet, men jeg har ikke lyst til at knokle for at nå dertil. Jeg har ikke lyst til fanatisk at planlægge min kost og svede i træningscentret 6 dage om ugen, for jeg har svært ved at se pointen. Jeg har en dejlig søn og ditto kæreste, og vigtigheden af at bruge tid sammen med dem kontra runde, struttende balder er fuldstændig usammenlignelig. Det er så fucking ligegyldigt. Jeg vil bede jer tænke over, hvilke budskaber I smider om jer. Specielt i så skønhedsfikseret et samfund, som vi efterhånden har fået stablet på benene. Måske var det tid til at revurdere værdierne, give plads til individualitet og lade folk, unge som gamle, vide, at deres røv er a-okay, så længe de selv er tilfredse. Men der bliver længere og længere til den tilfredshed, fordi I skubber idealet så langt ud, at det for mange mennesker ikke længere er indenfor rækkevidde.

Billede fra @andershemmingsendk.

 

11 kommentarer

 1. Mie

  Det forholder sig sådan at det som oftest er mænd, reklamebranchen anvender til deres numse/benbilleder, fordi mandenumser stritter bedre og hofterne er smallere end kvinders – og så har mænd bare flotte ben i høje hæle. På de fleste pakker med nylonstrømper er det faktisk mandenumser (og ben) – i hvertfald på pakkerne i Føtex. Om Cult også har anvendt en mand her, ved jeg ikke. Men det sætter da tingene lidt i perspektiv, hvis Cult rent faktisk har brugt en mand. Derved spørger de jo faktisk os kvinder, om VI er jaloux på manden i G-streng, der udgiver sig for at være kvinde. Paradoksalt? Øh ja! ;-)

  • Ditte K

   Haha, det håber jeg lidt, er tilfældet! Det er en skræmmende pæn røv at have, specielt for en mand ;-)

 2. Helene

  Jeg hader den reklame. Som om deres fitnessvand, der garanteret er proppet med usunde ting og sager, (bemærk; jeg har ikke undersøgt dette – jeg formoder det bare, udfra deres håbløse reklame) giver sådan et bagparti. Det er jo egentlig det de reklamerer for. Det gør mig sgu godt og gammeldags sur! Jeg er ikke fan.

  Og sov godt smukke. Vi ses snart.

 3. Åh den er simpelthen så latterlig den reklame. Synes godt nok jeg har set mange dårlige reklamer efterhånden, og det her er klart en af dem. Generelt bare ideen om at en fitnessvand = en strittende røv. Det er jo så dumt altså. Der må virkelig have siddet nogle reklamefolk, som var løbet tør for ideer.

  Bortset fra det, så er det en virkelig fin blog du har. Elsker at følge med :-)

 4. Cecilia

  Helt enig og har heller aldrig rørt energidrikke. Reklamen og hvem den kommer fra overrasker mig dog ikke. Da jeg gik på gymnasium, holdt ham, der startede Cult et oplæg om, hvordan han havde fået “succes”. Der fortalte han om en konkurrence, de en gang havde holdt, hvor dem der vandt fik betalt nye bryster. Det så han ikke som noget problem, lød meget tilfreds med det, men blev dog selv forarget over det. Han var virkelig smart i en fart typen.

  • Ditte K

   …Og det kommer jo ikke just bag på nogen! Hans reklamefolk er i hvert fald ligeså inkompetente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *