Jeg undrer mig lige lidt over… #7

Hvad man kalder den tid i ens liv, hvor man er voksen. (Altså aldersmæssigt. Har efterhånden erfaret, at det er noget, vi leger, og at alle tror, de andre er de rigtigt voksne. Det er en illusion.) Vi har barndommen, ungdommen og alderdommen. Hvad er der sket med voksendommen?

Hvor meget is i maven det kræver at købe hus. Nu har vi set ét, hvor både pris, beliggenhed, stand og størrelse spiller, og jeg vil bare gerne flytte ind. Det er der også tre andre par, der gerne vil. Og så skal man snakke med en bank og alle mulige andre vigtige mennesker. Voksendommen er altså ikke for sjov.

Hvad fanden Dalgonakaffe er.

At jeg de sidste 53 dage har været helt alene hjemme i sammenlagt tre timer og stadig har hår tilbage på hovedet. (Ikke meget dog, men det skyldes primært noget med amning og hormoner og den slags.)

Om Mette Frederiksen også ligger på puden med sin telefon og scroller lidt rundt, inden hun skal sove. Og om hun overhovedet sover for tiden.

At min førstefødte snart har en tocifret alder. That’s a first.

Hvad der mon gik forud for historien, da et søskendepar på måske 6 og 8 kom stampende rytmisk på fortovet med korslagte arme ud for vores forhave, mens de sang “vi siger fandme nej, pisselorterøv” gentagende gange. Man skulle nok have været der.

Hvor fortrøstningsfuld og modløs jeg bliver på én og samme gang af Instagram. Fortrøstningsfuld, fordi der findes så åndssvagt mange gode mennesker, der gør gode ting og skriver gode beskeder. Modløs, fordi der findes så uoverskueligt mange, der ikke har noget begreb om, hvilke spor deres tarvelige digitale færden trækker efter sig.

Hvorfor man (altså, jeg) vågner med akut brystbetændelse, når ens baby er 8,5 måned gammel og der ligesom ellers er balance i udbud og efterspørgsel.

Hvad jeg skal være, når jeg bliver voksen. Altså “voksen”. Og om jeg nogensinde finder ud af det.

Hvordan vi nogensinde får flyttet herfra, når jeg allerede nu får trang til at lægge mig i fosterstilling ved tanken om at skulle pakke hele vores hjem ned. Inklusiv loftet. Åh, gru, loftet.

At der kun er godt og vel to måneder tilbage, til min barsel er officielt slut. Jeg håber i den grad, det kan lade sig gøre at forlænge den.

Hvordan det reelt set bliver at få et hjem, der har plads til fem menneskers og tre dyrs ejendele (ikke at dyrene har vildt mange ejendele, men de fylder sgu alligevel). Og om man i så fald bare stacker ovenpå og ender i samme situation igen.

At det officielt er maj måned, og Frede stadig skal have 32 forskellige stykker overtøj med i børnehave.

Hvorvidt alle nytilkomne læsere mon tror, jeg udelukkende udtrykker mig med tunge ord om alvorlige emner. I så fald er indlægget her nok en spoiler i sig selv.

2 kommentarer

  1. Matilde

    NU var jeg nødt til at google. Dolgonakaffe er “iskaffen alle snakker om” og en cremet iskaffe.

    • Ditte K

      Aha! Det må jeg hellere få afprøvet en dag – nu har jeg bare set det florere på Instagram i et virkeligt massivt omfang ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *