Brødre, dobbelthager og krøllede ører

Livet i babyboblen består pt. (og de næste mange måneder) af natteroderi, halvtomme kaffekopper fundet mærkelige steder, amning, aften-binge-watching af White Collar med den mest voksne af husets tre mænd, bleskift og lidt mere amning. Og selvfølgelig de to mindste drenge, som er ret søde ved deres mor.

Frede har boet her i 4 (!) uger imorgen. Han har anlagt sig en baby-klædelig dobbelthage, han er rolig og nem, når hans opstarts-knas med maven giver ham lov til det, og han kan næsten ikke tvinges i en str. 50 længere. Han sover ikke vanvittigt længe ad gangen og vil allerhelst drømme babydrømme ovenpå sin mor eller far, og da han har overtalelsesevnerne (og sin cute-factor) i orden, er det oftest dér, han ligger. Og så har han de små, fineste folder på kanten af ørerne, som en børnelæge på sygehuset bemærkede og forsikrede os om, nok skulle folde sig ud og blive fine igen. Jeg forstod ikke helt, hvad han mente. De var allerede fine – de er fine – og de folder sig ingen vegne hen. Det er hans eget lille kendetegn, og vi aner ikke, hvor han har fået det fra. Små Frede-ører, som jeg håber, han aldrig vokser ud af.

Marius er blevet den store, selvom han stadig er ret lille (synes jeg). Han er både den store i børnehaven og nu også herhjemme, og jeg husker mig selv på at give ham tid til også at være lille. Tid til at holde i hånden og til at puste på buler og skrammer, tid til at blive ked af det, når der er sand i skoene, eller lynlåsen driller. Det er dog sjældent nødvendigt, for han tager simpelthen den nye tilværelse så sejt og roligt, og han har ikke bedt os om at bytte lillebror endnu, selvom han glæder sig til, at babyen kan præstere lidt mere end at gylpe og gøre sig skeløjet. Og så gør det altså ret ondt i ørerne, moar, når lillebror er sur. Agreed.

Så for nu er jeg lænket til sofaens ammehjørne (i meget bløde, helt selvvalgte lænker, forstås), mens verden stryger forbi udenfor vores usandsynligt fedtede vinduer, og den kan bare stryge videre, for jeg sidder faktisk ret godt.

(Instagram: @dittekirk)

4 kommentarer

  • Ditte K

   Tak <3 Det er simpelthen så fint! Vi kan slet ikke spore ørefolderne nogen steder hen, men det skal jo starte et sted ;-)

 1. Helle O.

  Hej Ditte,
  Min søn er født med samme fold – dog kun på det ene øre.
  Jeg ville egentlig bare høre, om din søns ører har rettet sig ud, som børnelægen sagde?

  • Ditte K

   Hej Helle. Det var/er også mest udtalt på Fredes ene side, men faktisk har det (desværre) næsten foldet sig helt ud. Vi syntes, de ører var så fine. Man kan ikke rigtigt se det længere, men man kan ikke folde den øverste kant på øret helt ud, ligesom for at rense derinde, hvis det giver mening. Så hans øverste ørekant er lidt ‘flad’ i det, men ingen krøller længere. <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *