Status og skolebarn

Såh. Det bliver ikke til så meget af det der blogging for tiden. Mest af alt fordi jeg om aftenen, når jeg endelig har tid til den slags, enten smører madpakker eller falder i søvn. Jeg kan dog fortælle, at jeg nu har et skolebarn(!), som heldigvis elsker at være det. I Odense kommune (måske også i andre, jeg skal ikke gøre mig klog på området), er et nyt initiativ skudt i gang, hvor skolebørn starter i forårsskole den 1. marts, så de kan lære klassekammerater og stedet at kende (og kommunen naturligvis kan spare lidt penge), inden de begynder i 0. klasse til august. Og jeg må sige, det virker efter hensigten. Der er ro og tid til leg og til at træne hele den nye hverdag med vær-stille-når-læreren-taler og ræk-hånden-op-når-du-vil-snakke-mentalitet.

Jeg prøver ikke at tænke for meget over tiden, og i særdeleshed ikke over hastigheden på selvsamme, for jeg bliver en smule skør i hovedet af det. Det var jo i går, jeg var sytten og søvnløs og fik min førstefødte i armene. Nu har han så bare sin egen skoletaske med bøger og mapper og går i SFO. Og noget fortæller mig, det blot er The Story of Parenting. Jeg fatter garanteret ligeså lidt af det, når han skal konfirmeres, vælge uddannelse, introducere kærester og flytte hjemmefra. I skolen har de fri hver dag klokken 11.20, og Marius har selv bedt om at komme med i fritteren, så han kan lege videre med sine nye venner. Snøft (og kæmpe-yes selvfølgelig).

Jeg satser på, jeg er den yngste og eneste 23-årige mor i forældrestaben, men jeg mærker intet til det. Måske fordi jeg ikke selv bruger ret meget energi på at spekulere i den slags længere, nu da jeg ligesom er inde i forældre-/institutionsgamet efter en del år. Der var selvfølgelig lige pigen fra 4. klasse, som i ren iver spænede efter mig ud på gangen og spurgte, hvad klasse jeg skulle starte i. Så altså, lige udover det. Og jeg kan ikke helt vurdere, om jeg alligevel snart har en alder, hvor det tæller som en kompliment. Jeg tror det.

Babyen har det også godt. Stadig på 6 tænder og en del længere lure end hidtil. Han er over alt, vil helst gå rundt med sofabordet som et slags gangstativ og har en særlig kærlighed for at tænde og slukke Playstation (helst når storebroren spiller), polere køkkengulvet med leverpostej og rulle toiletruller ud for derefter at æde papiret. Han er med andre ord ikke så flink ved regnskoven for tiden. Heldigvis er han overdrevet sød og så småt ved at få fat i, at koen siger ‘muh’ og hunden ‘vov’. Ydermere er både krokus, vintergæk og erantis sprunget ud i haven, og i forgårs drak Marius’ far, Mikkel og jeg kaffe på terrassen uden jakker på. Det vil jeg godt be’ om noget mere af. Forår, kom tilbage! Og I andre – hav en dejlig og solbeskinnet weekend.

P.S: Jeg er i gang med at besvare jeres spørgsmål og brygger på lidt andet småt, som forhåbentligt snart kommer online.
P.P.S: Jeg er ved at udrede grunden til, at bloggen ikke tager sig særligt godt ud gennem Bloglovin’, hvis du læser med fra computeren, hvilket irriterer mig grænseløst. Hvis du vil se, hvordan den bør se ud, så besøg den i din browser på et direkte link i stedet. Hej!

5 kommentarer

 1. Laurits har smadret et sofabord på den konto :/ På mit arbejde køres der også forskole. Jeg er pædagog for 0. klasse og det er tydeligt at mærke de er helt nede med at gå i skole. God måde at gøre det på!

  • Ditte K

   Haha. Jeg ved ikke, om det er godt eller skidt, at vores sofabord har hjul under… Ej, hvor skægt! Mine venner fra Svendborg kendte intet til fænomenet, så tænkte nok, det var sådan en kommuneting. Det fungerer virkelig fint! :-D

    • Ditte K

     Marius går også på privatskole :-) Tænkte måske det var et tiltag, der startede i børnehaven, således både kommunale og private skoler var nødt til at stå klar den 1. marts – men hvad ved jeg ;-)

 2. Titeln på din kommande bok låter verkligen spännande. Den ser jag fram emot. Vad bra att du börjat läsa in Iskall Hämnd. Kommer du att lägga den på Pirate Bay också?Jag satt in en slant på ditt Förlag som tack för första ljudboken. Kommer att göra likadant på de kommande.Hoppas på fint väder nu när vi styr kosan mot södra Sverige. Ska bli skönt att byta miljö.Ha de gott själv!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *