Dagplejeplads og valget derom

Så er det påskeferie! Det har det været en rum tid, men vi har været syge på skift og er egentlig lidt stadigvæk (undtagen Jern-Marius, naturligvis). Mikkel har været hele turen rundt, og jeg har et snothoved så tungt som bly. Til gengæld ter min hals sig en anelse, og jeg har ingen stemme længere, til stor underholdning for resten af husstanden. Babyen er mest bare snottet. Men ‘bare’ hører ingen steder hjemme i en sætning med både ‘baby’ og ‘snot’ involveret, for når nogen er enormt glad for sin sut ved sengetid og dermed lukker af for ventilation gennem munden, så kan nogen ikke få luft gennem næsen, hvilket i sig selv er en kende problematisk. Så det arbejder vi lidt med.

Desuden har ovennævnte nogen lige fået dagplejeplads. Jep. Fra den første juli. Egentlig skal vi ikke rigtigt bruge det før engang i august, men juli er jo som bekendt betalingsfri måned, så den har vi fået med oveni hatten, så vi har god tid til en løs indkøring sidst på sommeren. Officielt sluttede min barsel jo den 6. marts, men det passer mig mere end godt, at der stadig er lidt tid at tage af. Den rare dame fra Pladsanvisningen (de findes sgu!) ville lige informere mig om, at dagplejehjemmet var røgfrit, men at der blev røget udendørs, og der desuden var en hund. Og om vi havde et problem med det, for så måtte hun se, om hun kunne finde et andet sted. Øh, bøh. Jeg fik hende til at hænge på et øjeblik, mens jeg spurgte Mikkel, om det var et problem, at hun (og/eller hendes mand, who knows) røg udenfor og altså også havde en hund. Han svarede med panderynker og et hvorfor-skulle-det-være-et-problem-udtryk i ansigtet, og jeg skyndte mig at takke ja. Jeg kan sgu godt forstå, hvis der findes forældre, som ikke synes, det er det fedeste. Men jeg har netop talt i telefon med dagplejemoren, og hun lød helt enorm sød, og det er immervæk det vigtigste for mig. Og Frede, altså. Jeg har tiltro til, at hun ikke fyrer op i en Prince i hovedet på børnene, bare fordi de måtte opholde sig udendørs. Om hun ryger i sin have, når hun har fri, eller når ungerne sover til middag, det kan ikke få mig op i det røde felt. Det med hunden er for mig et kæmpe plus. Såfremt den er sød, forstås. Jeg elskerelskerelsker hunde, de lalleglade fladpander, og har altid haft dem omkring mig hos både forældre og bedsteforældre. Lige nu har vi hverken tiden eller rammerne til at have dyr (i hvert fald ikke hund), så hvis det viser sig at være en godmodig, halvsløv bamse, der bor deromme ved dagplejeren, så synes jeg kun, det er fedt, at Frede kan få glæde af sådan én i hverdagen. Vi skal møde hende (som i øvrigt bor 70 meter(!) fra os) på tirsdag, og så må vi se, hvad mavefornemmelsen siger. Hvis hun viser sig at have hjertevarme og være god ved børn (hvilket man jo må håbe på baggrund af karrierevalg), så går det nok alt sammen.

Havde sådan en ryger-og-hundeejer-information gjort noget ved jeres valg? Lad mig endelig høre jeres input i kommentarfeltet og hav så en fortrinlig aften!

925545_210642842626244_1693954131_n

8 kommentarer

 1. Caroline

  Hvor jeg bare ELSKER at det ikke betyder noget. Er sikker på at hvis det første af det her indlæg var skrevet på andre blogs, havde det endt med hvor politisk ukorrekt det var, at denne dagplejemor tillader sig, rent faktisk at være et menneske ved siden af sit valg af erhverv.
  Jeg er sikker på det bliver godt!

  • Cecilie

   Ja, for forældre der ikke kan tåle hunde/lide hunde osv gør det jo kun, fordi de ikke tillader andre at være andet end dagplejemor. Det ved alle. Heldigvis findes der altid et rummeligt menneske som dig, der kan fortælle dem, hvor lidt rummelige de er (og så kan jeg gøre det samme med dig)?

   • Ditte K

    Hej Cecilie. Jeg er ikke helt sikker på, jeg forstår din kommentar? Eller om du forstår mit indlæg? Jeg nævner direkte, at jeg godt kan forstå, nogle forældre ikke synes, det er det fedeste. Netop pga. for eksempel allergi eller lignende. Desuden nævner jeg blot, at JEG synes, det er fedt med hund, fordi JEG godt kan lide dem. Jeg har fuld forståelse for folk, der ville vælge hende fra pga. det ene eller det andet, og jeg synes ikke, jeg giver udtryk for andet. Du læser vist noget mellem linjerne, der ikke står der. God aften til dig ?

   • Ditte K

    Hov, nu ser jeg, din kommentar var et svar til en anden. Nå, anyways… Og tak for din kommentar, Caroline :-)

    • Cecilie

     Ja, det var et svar til Carolines kommentar. Synes overhovedet ikke, du gav udtryk for det. Tror bare jeg er ret træt af, at hvis forældre skærmer for trafikos/lange dage/sukker/røg/byliv/landliv/osv skal de udlægges som ikke-rummelige..

     • Ditte K

      Ja, jeg kan egentlig godt følge dig. Men jeg kan nu også godt se, hvad Caroline mener. Der er vel i virkeligheden en del brok/forargelse i begge ‘lejre’ :-)

 2. Luna

  Tænker det er en ret vigtig information, hvis barnet har allergi/astma.
  .. Og ellers temmelig ligegyldig info ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *