Ventetid på vej

Jeg er ved at gå i vente-mode. Der mangler lige tremmesengen og en baby-parkering af en slags, men tasken er pakket, babytøj er vasket og stofbleer stablet. Om under en uge træder jeg ind i landet, hvor det er lovligt at føde. Hvor man føder til tiden. Også kendt som uge 37. Og ja, det var jo lige i går, jeg tog en positiv test, og alligevel har jeg været gravid i evigheder.

Jeg spiser rundt regnet en bakke isterninger om dagen, er konstant tørstig og har blærekapacitet på størrelse med en ærtebælg – Alt i alt en mægtig kombination! Samtidig nænner min krop altså at påminde mig om forestående fødsel ved at udføre elasticitets-tests på min livmoder i tide og utide for derefter at lade lillebror udføre headspins i mit bækken, der er en professionel breakdancer værdig. Men det er næsten spild at begynde at råbe op og brokke mig udover jer allesammen, når det hele munder ud i en baby lige om lidt. En lillebror, et barnebarn, et oldebarn, en fætter, en nevø, en lillebitte søn. Et helt nyt liv! Selvfølgelig efter den dér fødsel er i hus. Men det skal den nok komme. Ja, sgu. Sidste gang jeg prøvede kræfter med den slags, indtraf begivenheden en lille uge før termin, og jeg har ladet mig fortælle, at der kan være et mønster i den slags, men Gud forbyde at jordemødre kom til at sladre eller plante et håb i trætte, højgravide kvinder, for der er jo ikke nødvendigvis en skid sammenhæng i det fra fødsel til fødsel. Så er vi jo lige vidt. Jeg har svært ved at forestille mig, at jeg går helt til termin. Nu har jeg sikkert jinxet det hele og skal betale med at gå til uge 42, men det føles altså som om, min krop lægger skumle planer på mine vegne. En kontrolfreaks vegne. Men det føles overraskende okay. Ud skal han jo, og vi glæder os helt vildt til at møde ham. Jeg oddser på, han opsiger lejekontrakten om et par uger eller tre. We’ll see.

 

4 kommentarer

 1. Næsten identisk scenarie her… Min dreng kom dog i uge 37, så jeg krydser halv-hemmeligt fingre for at der sker noget engang i næste uge… Siden det jo er lovligt og babyen regnes for fuldbårent alt det der! Suk, lidt (meget) utålmodig er jeg altså!

  • Ditte K

   Ja, det lyder til at være meget ens! Held og lykke, og må der snart ske noget for dig også ;-)

 2. Kristine B.

  Ej – hvorfor spiser du dog isterninger? Jeg var selv gravid indtil for et halvt års tid siden, men kan slet ikke komme på en god grund til at spise sådan nogle? De smager jo ikke af noget ;)

  • Ditte K

   Jeg drikker rigtig meget vand, og det skal helst være så koldt som overhovedet muligt… Det ender dog altid med, at jeg æder alle isterningerne, før jeg får drukket vandet ;-) Det er bare rart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *