En måned til termin og pjækkeri fra børnehaven

mib

Solen skinner (okay, ikke liiige nu, men jeg har set den!), og foråret er på vej. Det samme er min baby. Idag er der nøjagtigt en måned til termin, og jordemoderen vurderede med kyndige (og masende) hænder igår, at han er vokset til en klump på ca. 2700 gram, og konstaterede at, “selvom du er en lille pige, laver du altså ikke små børn”. Det er sgu da helt godt gået. Tiden går med afsluttende redebyggeri og lidt småarrangementer med Marius her i den sidste periode som enebarn, og sidste weekend var han, Mikkel og jeg inviteret i terrarie sammen med Marius’ far og faster, hvor vi allesammen gloede på krybdyr og padder dagen lang, og spiste grillmad på vej hjem. Selvom tankerne i mit hoved omkring ny baby og delekonstellationer er mange, giver det mig alligevel en ro, når min søde dreng kan kigge på øgler med sin far i den ene hånd og Mikkel i den anden. Jeg ved, det gør ham glad.

Ligeledes gik Marius og jeg i mandags ganske uden formål og fuldstændig frivilligt en lang tur op i byen. Han pjækkede fra børnehave og solen hev os udendørs. Jeg gad også godt lige nå en gåtur med min store dreng, inden vi igen skal pukle med planlægning, pusletasker og firehjulede transportkasser. Bare ham og jeg (med sine små solbriller på), hånd i hånd. Vi gjorde stop på Joe & the Douche, hvor de øredøvende hipsterrytmer fyldte lokalet, mens vores glas blev fyldt med den alt for dyre og vanedannende jordbærmilkshake (eller powershake, som de unge kalder det). Marius syntes også, musikken var til den høje side, men vi fandt en fin plads et stykke væk, og så kunne han alligevel ikke dy sig for at vippe de små fødder i takt med bassen. Desuden havde drengene med opsmøgede bukser og Nike-sko oppet deres serviceniveau i dagens anledning. Det var formentlig min højgravide mave, den søde 4-årige dreng eller en kombination af begge, der gjorde udslaget, men ikke desto mindre fik vi serveret direkte ved bordet i og slap således for, at der blev galpet “TO POWERSHAKES TIL DITTE” henover disken med de lyserøde loftslamper. Mikkel stødte til, efter han havde fri på studiet, og så fulgtes vi alle tre hjem. Så i mandags blev det altså forår for mit vedkommende.

Nu mangler vi bare lige noget at parkere lillebror i, når vi kommer hjem fra hospitalet. Altså sådan en ‘mor-skal-bruge-begge-hænder-de-næste-par-sekunder’-stol, når jeg lige skal nå at tisse eller spise en rugbrødsmad hver anden dag. Jeg kunne godt tænke mig sådan en babynest at lægge ham i, men også noget med mere hældning på, à la de udskældte skråstole, sådan at baby kan kigge lidt med. Hvad dur? Er det eneste rigtige den dér Nomi-stol fra Evomove, eller har I fundet den hellige gral andetsteds?

Sidst (men så absolut ikke mindst) mangler vi det dér navn til lillebror. Jeg har været glad for Aksel, Otto og Frej, men Mikkel deler ikke min begejstring. Han har til gengæld været fortaler for Laurits, hvilket også er et fint navn, men det føles bare ikke rigtigt i maven. Nu ser det ud til, vi sidder fast på to navne, som vi begge kan leve med, og måske skal vi bare vente og se, hvilken af dem han ligner mest.

Nå. De dér hindbærsnitter bager jo ikke sig selv.

10 kommentarer

 1. Marinne

  Vi har været rigtig glade for det babysæde, man kan købe som tilbehør til trip trap stolen fra Stokke.

 2. Sara

  Jeg er enig med Mikkel, synes Laurits er meget pænere end de tre andre navne. Muligvis fordi jeg kender folk der har børn med de tre andre navne, og jeg hverken forbinder forældrene eller børnene med noget udpræget positivt, tværtimod. Frej og Aksel er dog de værste i min bog. :D Skægt som sådan noget kan være med til at påvirke ens opfattelse af navne. :)

  • Ditte K

   Det er helt vildt, hvad sådanne associationer kan gøre ved navne. Jeg kender ingen, der hedder nogen af navnene, så jeg har (heldigvis) muligheden for at høre deres smukke, rene klang ;-) Men det bliver formentlig ingen af dem alligevel. Æjj.

 3. Jeg synes jo Laurits er et fantastisk navn ;) Vi havde indsatsen til stokke, og den fungerede fantastisk :) Nomi er en super lækker stol, som vores ældste har, men indsatsen til stokke kunne jeg købe brugt, så den vandt ;)

  • Den der indsats til Stokke, er det den der hedder Newborn Set mon? Den der smart ud hvis man alligevel planlægger at købe selve stolen…

  • Ditte K

   Det er altså også et fint navn ;-) Jeg har luret lidt på den indsats også, da vi (Marius) har en Tripp Trapp i forvejen. Men det handler om at træde lidt varsomt, tænker jeg – Lillebror skal jo heller ikke komme og ‘stjæle’ alle storebrors ting ;-) Måske vi skal have fat i sådan en Nomi-dims.

 4. Åh, jeg leder også efter en skråstol og må indrømme, at jeg i hvert fald hælder til den der evomove… Vi skal alligevel brug en ekstra børnestol, da Alma ikke er helt høj nok til en almindelig, hvilket nok ikke er så mærkeligt med hendes ca. 22 måneder når den tid kommer.

  Jeg er i øvrigt også fan af Otto, det skulle vores have heddet, hvis det altså ikke blev en Vega, og det tyder alt på ;-)

  • Ditte K

   Vi har lidt samme ‘problem’ her – Ikke fordi Marius ikke kan sidde på voksenstol, men ham og lillebror skal gerne have så god en start som muligt, tænker jeg. Baby har i forvejen snuppet storebrors babytøj og -legetøj (hvilket Marius godt nok synes, er helt fint), men det skal jo heller ikke være sådan, at den ny baby vader ind og frarøver storebror alle sine ting ;-) Så selvom det kunne være økonomisk og smart med en Stokke indsats, synes jeg, Marius skal have sin Tripp Trapp for sig selv – Så vi må på jagt efter et alternativ! :-)

 5. […] er ved at gå i vente-mode. Der mangler lige tremmesengen og en baby-parkering af en slags, men tasken er pakket, babytøj er vasket og stofbleer stablet. Om under en uge træder jeg ind i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *