Kandiserede æbler og redebyggeri

FotorCreated

Køkkenet gemmer på chokoladekage og Pingvin-mix fra igår, som vidner om en klassisk fredag aften fyldt med Disney Sjov og sofasump. Men så sker der det, at jeg et eller andet sted i cyberspace bliver mindet om kandiserede æbler, og straks falmer e-numrene og farven på vingummierne altså lidt. Det giver mig stærke associationer til Tivoli, hvor jeg som mindre altid skulle have et af de dér halvslatne æbler beklædt med rød glasering og kokoskrymmel, mens vi kiggede på træer viklet ind i julelys og folk med overfyldte poser. Jeg har ikke været i Tivoli (eller København) i evigheder, men jeg er nødt til at finde en måde at få tænderne i dem på. Jeg stoler ikke på mine kulinariske evner (eller mangel på samme) til at gøre æble-kandiserende mennesker kunsten efter, men hvis det er den eneste mulighed, så giver jeg det altså et skud. Jeg elsker, når man kommer i tanke om de dér vildt gode ting, som man har haft lagret bagest i arkivet i umindelige tider. For eksempel hvor godt arme riddere smager, hvor hurtigt det er at bage kyskager, og hvor undervurderede kandiserede æbler er.

Ellers går vi bare og trommer lidt rundt herhjemme. Mikkel skal først tilbage på studiet i starten af februar, jeg vejer 15 kilo mere end vanligt, Marius er glad, og vi har idag (for første gang i år) haft sne nok til at bygge en rigtig snemand langs Odense å. Så det har vi gjort. På trods af jeg ikke kan lukke en eneste af mine vinterjakker. Samtidig går jeg, som min Instagram afslører, og redebygger lidt. Jeg er som bekendt 17 år ældre end min førstefødte, hvorfor jeg stadig var hjemmeboende, da han kom til verden. Det har jeg ikke været i snart 5 år, så en helt anden ryd-ud-i-alt-mentalitet er kommet over mig denne gang, og jeg sorterer ud i skabe, skuffer, tøj og sågar møbler. Der skal flyttes rundt og gøres plads til en tremmeseng i soveværelset, en kommode til babytøj og -ting, og det skal alt sammen helst ske igår. Jeg stempler og printer på livet løs på babyleggings og -hjelme, laver uroer og vasker dele fra Marius’ barnevogn, så det hele kan komme på plads. Først og fremmest i mit hoved. Der er snart kun 2,5 måned til den forventede ankomst af Hr. Lillebror, og sneen har det med at tø ligeså hurtigt, som foråret finder vej, så jeg gætter på, at tiden kommer til at gå stærkt. Om ikke andet er denne graviditet fløjet forbi sammenlignet med min første. Måske fordi tiden går med mit 4-årige menneske, og der bare ikke er helt samme tid til skiftevis at sove lure og lave ingenting.

Oh, well. Pingvin-mixen er nu tømt. Undtagen lakridserne. De har aldrig gjort noget godt for nogen.

6 kommentarer

 1. Da jeg gik til fødselsforberedelse sidste gang, kaldte underviseren det for “IKEA-fasen”. Altså der hvor der pludselig skal ryddes op overalt og der skal anskaffes alt muligt. Det syntes jeg var ret sødt, og det sjove var, at ved en rundspørge på holdet, blev det tydeligt, at alle enten havde været i den fase, var midt i den eller havde trang til snart at komme igang og sjovt nok hang det sammen med hvornår vi hver især havde termin :-)

 2. Jeg anede slet ikke at du boede i Odense, og jeg synes egentlig at jeg har læst meget godt med. Ikke at det har nogen relevans, nogle gange bliver man bare overrasket ;-)
  Og så lyder det også som om du er ret kreativ (drømmefanger af hjemmefangede fjer, print på bukser osv.) – i den forbindelse kunne det være fedt, hvis du delte noget af din kreativitet og ideer herinde? :-) Blot et lille pip herfra :-)

  • Ditte K

   Jeg har heller ikke skiltet vanvittigt meget med min bopæl, tror jeg, så det har sikkert været nemt nok at overse ;-) Jeg vil helt sikkert tage kreativitetsindlæggene til efterretning :-)

 3. Charlotte

  Hørt hørt! Kan du ikke afsløre lidt af hvordan du har lavet de søde print?? :)

  • Ditte K

   Det kan du tro. Nu er jeg ikke den store DIY-blogger, men jeg går og lurer på, om jeg skal lave indlæg af lidt mere kreativ karakter indimellem. Hjelmen er bare ‘stemplet’ ved hjælp af viskelæder-dutten på enden af en blyant, som jeg har skåret i en trekantform :-) Pilene er tegnet på hver og én (!) med en tekstilpen fra Panduro, og det er lidt af et arbejde. Regner med at afprøve nogle lidt mere simple metoder fremadrettet ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *